En grusgrav er en legeplads for store og små!

14 April 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi skal ikke opfordre til, at man benytter en grusgrav som legeplads, da den slags kan gå helt galt, og det var måske mere før i tiden, at man stiltiende accepterede den slags skarnstreger, eller man undlod at sige det til de voksne.

Netop de voksne bruge jo sådan et sted som en arbejdsplads tit og ofte, ved at de for eksempel skovler grus sammen, fordeler det og sender det med transport hen, hvor det skal bruges – og det kan jo føles som leg for dem, der arbejder med den slags, specielt hvis man har at gøre med store maskiner.

Men man følger jo stadig et regelsæt, passer på hinanden og fungerer efter nogle anvisninger, som man ikke må afvige fra, hvis tingene skal lykkes.

Derfor slipper børn stadig ind på en grusgrav i ny og næ, og man kan endda risikere, at de kommer ind, mens folk arbejder derinde, hvilket netop kan være det spændende ved det, selvom man har stor chance for at blive opdaget.

Børnene vil gerne se de store maskiner i funktion, hvis de for eksempel har fundet ind til en grusgrav i Viborg, selvom der var hegnet af.

Generelt er man nødt til at hegne godt af eller sørge for overvågning eller andet, hvis man vil være sikker på, at uønskede gæster ikke kommer derind.

Man kan så synes, det er lige lovligt meget at gøre for blot en grusgrav, for hvem skulle dog stjæle grus?

Selv en smule svind til privat kan man jo leve med.

Men det er netop det med, at unger kan komme derind, og hvis der sker et skred i gruset, kan man blive begravet under det og dø.

Dette skal man jo selvfølgelig undgå, og det gør man altså bedst ved, at man sørger for, at unge mennesker ikke kan komme ind i den her grusgrav.

More articles