En elektrikers indstilling til medarbejdernes skødesløshed

24 October 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Lad os for eksemplets skyld fremhæve et bestemt elektrikerfirma, du kan bruge til at forestille dig, hvordan følgende scenarie kunne udforme sig; men lad os slå fast, at dette er for at have et eksempel at forholde sig til, som du kan klikke ind på og kigge rundt, så du kan koncentrere dig om teksten her og ikke skal tænke dig til et elektrikerfirma: http://egebjerg-el.dk/

Så har man som elektriker-chef en del ansatte tilknyttet og ansat i ens firma, der skal bruge alt det værktøj og udstyr, som der nu er til rådighed, og de har desuden fået at vide, hvordan de skal bruge udstyret bedst muligt og ikke udnytte materialer unødigt, hvor det kan spares væk.

Desuden er man som chef i sådan en virksomhed også godt klar over, at mange materialer og udstyr vil forgå med tiden via almindeligt slitage og brug, som ikke kan undgås i det daglige, når man skal arbejde som elektriker – bruger man ikke udstyret, har man jo ingen kunder.

Og ellers vil det jo også bare stå og ruste, fordi det ikke bliver brugt.

Så derfor afskriver man ofte mange af disse ting med et givent beløb over kvartaler eller hele år, så man har en nogenlunde idé om, hvad man ligger inde af værdier i ens inventar og er god for i den forbindelse.

Men ulykker og uheld kan også ske, men skal medarbejderne så selv betale for det, eller skal man trække dem i løn for det?

Man kan vel sige, at det kommer meget an på, om det drejer sig om et hændeligt uheld fra en person, der ellers ikke kommer ud for den slags.

Det kan også være af en medarbejder, som generelt er fummelfingret, men som ellers er dygtig til at udføre sit arbejde og derfor ikke gør det med vilje.

Men arbejder man skødesløst med materialer og udstyret med tanken om, at det ikke er ens eget, så kan det måske være på sin plads at lade medarbejderen bøde for det.

More articles