Emaljering af badekar – en god investering

29 July 2019 Astrid Pedersen

Måske tænker du ikke så meget over det til hverdag – men dit gamle badekar kan være et stort aktiv for dit hus eller for din lejlighed i forbindelse med et salg. Desværre kan det omvendte også være tilfældet, afhængig af dit badekars forfatning og beskaffenhed. Så går du i salgstanker, kan det godt betale sig at tage badekarret i grundigt øjesyn. På den måde kan du nemlig konstatere, om du bør skrotte badekarret, eller blot nøjes med at sætte det flot i stand.

Et misfarvet badekar er et grimt badekar

I langt de fleste tilfælde er det slet ikke nødvendigt at skifte badekarret ud. Et badekar er mere solidt, end man umiddelbart skulle tro. For de fleste badekars vedkommende sidder de grimme spor af slitage og alderdom udelukkende i emaljens overflade. Her vil de vise sig i form af ridser og skrammer samt misfarvninger, som antager en ucharmerende og ganske uappetitlig brunlig eller gullig kulør.

Disse misfarvninger skyldes hovedsageligt aflejringer af kalk og okker fra vandet, og ses som oftest foran afløbet og rundt om rør og armaturer. Når kalk og okker kan aflejre sig i emaljen, skyldes det, at denne er så slidt, at det er nødvendigt at skifte den ud. Og dette kan til alt held klares nemt og hurtigt af en dygtig og kompetent fagmand.

Få badekarret til at stå flot og skarpt med emaljering af badekar

En faglært badekarsmaler kan på få timer udføre emaljering af badekar, så dit før så plettede og misfarvede badekar kommer til at fremstå skinnende og ensartet i overfladen. Ved emaljering af badekar vil karrets inderside blive slebet og renset op, således at den nye emalje bedre kan binde. Når emaljen er påført, skal den blot hærde i et døgns tid – og herefter vil dit badekar stå som nyt. Læs mere på emaljering-af-badekar.dk

More articles