Elbiler til børn – er det nu også en god idé?

07 September 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis der er noget, som der vinder indpas nu om dage, så er det elbilen.

Den er gået fra at være en dansk fadæse og måske allerhøjst et kuriosum til at være fremtiden og det område, som både nye og førende bilmærker forsøger at skabe udgaver af.

Dette gælder både rene elbiler og hybridbiler, og selvom der kan være lidt tilbage at ønske sig med rækkevidden på sådan en genopladelig bil, så ser den ud til at være kommet for at blive, da den især er meget miljøvenlig modsat de biler, der kører på fossile brændstoffer.

Men så kan det måske virke lidt mærkeligt, at man også kan købe elbiler til de helt små børn, for selvom det er en praktisk fremgang for fremtiden med disse bilmodeller, så er det måske liiidt tidligt at indpode de kære poder med miljøvenlige biler allerede fra helt små.

Elbiler til børn er helt lovlige

Desuden kender du jo godt loven til at virke, at man skal hen til slutningen af teenage-alderen, før voksne børn får lov til at køre bil lovligt – om den så kører på fossile brændstoffer eller elektricitet.

Men det er her, det værd at bemærke, at der skam ikke er tale om den slags biler, der kører rundt på de store veje, men den slags biler, som små børn kan sidde i og køre rundt i – eller lege med af de helt små, hvis man vil udvide spektret helt med elbiler til børn.

De helt små er sjove at lege med og kan være med til, at barnet skaber en kreativ verden alene eller sammen med andre at være i.

De store elbiler kan børnene lærer at manøvrere rundt i og blive klogere på deres egen motorik og mere.

Det er dog vigtigt, at de voksne ved, hvilke typer af biler der passer til de enkelte børn, før man giver den slags som gaver.

More articles