Det skal du vide omkring lån

20 februar 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Lånemulighederne er blevet flere og samtidig også nemmere – i hvert fald når det kommer til online lån. I takt med denne udvikling, så er det naturligvis også vigtigt, at man selv som lånetager overvejer lånet – for det er ikke altid, at der er langt fra tanke til handling. Derfor ser man også, hvordan der er indført en betænkningstid på visse lånetyper, så man er helt sikker i sit valg. Det er ofte de lån, hvor man kan låne større beløber.

Sådan foregår det, når du skal låne

Når man skal finde et lån online, så vil du nok falde over forskellige sammenligningssider, hvor alle låneudbyderne og lånene er opstillet. Her har man mulighed for at vælge mellem forskellige lånetyper og låneudbydere. Hvis man eksempelvis er interesseret i at låne et relativt højt beløb, så er det f.eks. ikke et SMS lån, som man skal undersøge. Her er det nemlig primært et mindre beløb, man kan låne. Til gengæld er udbetalingstiden nogle gange kun få minutter. For at vende tilbage til de sammenligningssider, man kan støde på, så vil man falde over de samme begreber. Det gælder bl.a. ÅOP, som er de årlige omkostninger i procent, som er forbundet med lånet.

Her får man et overblik over, hvad de samlede omkostninger ved lånet er årligt i procent ift. det lånebeløb, man har taget. Derudover er der naturligvis renten, som man også skal forholde sig til, med mindre man låner rentefrit. Dernæst vil alle lån have angivet en løbetid. Løbetiden angiver den periode, hvori lånet skal være tilbagebetalt over. Hvis man derfor tager et højt lånebeløb med en kort løbetid, så betyder det f.eks. at man skal afdrage med et højere månedligt beløb. Ofte er disse lån dog strikket sådan sammen, at der er mindre omkostninger forbundet med lånet. 

Når man forholder sig til disse ting, så er man også bedre klædt på, når man skal låne. Du kan også læse mere ved at klik her.

Flere Nyheder