Det er ikke let at optælle varmepumper på Sjælland

28 oktober 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kan lyde som et noget uoverskueligt arbejde, og man kan da også spørge, hvorfor man skulle være nødt til at gøre det, og man kan sige, det nok kommer an på, hvem der har interesse i at gøre det.

Men vi lever meget i en tidsalder, hvor man gerne vil lave statistik over mange ting, så det kan være interessant for ikke mindst et statistik-bureau, men også for medierne for at informere om, hvor mange gange man kan tælle en varmepumpe på Sjælland.

Dette kan producenterne og sælgerne også bruge, så de kan få en idé om, hvorvidt der er et marked for at sælge varmepumper på Sjælland, selvom man ikke kan udtrække personlige data om, hvem der ejer en varmepumpe, og hvad det er for en model.

Men modeller generelt og hvor kan man eventuelt få et overblik over, og det er immervæk interessant at undersøge nærmere.

Men hvordan gør man så lige det?

Få et overblik over varmepumper på Sjælland

Der er flere måder, man kan tilgå denne udfordring på.

Man kan tage fat i dem, der producerer varmepumper og høre, hvilke de laver fleste af og måske afhænder af til sælgere eller i det mindste forsøger at afhænde til dem.

Så kan man spørge sælgerne, hvor mange de sælger på Sjælland til butikkerne eventuelt med et kort over dette, og til slut kan man så spørge i butikkerne, hvilke varmepumper de sælger flest af og hvor mange generelt.

Man skal dog være mange om at lave dette arbejde, for man skal helst gerne have et samtidigt billede af, hvordan situationen ser ud, da den kan ændre sig hurtigt.

Endelig kan man også, som vi har antydet, sende spørgeskemaer ud til folk og få dem til at forklare om deres vaner med varmepumper – her vælger man så segmentet på Sjælland.

Flere Nyheder