Derfor er ventilationsrens vigtigt

26 juli 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Som bygningsansvarlig eller boligejer, så er der altid en masse vedligeholdelsesarbejde, man skal have styr på. Det er sikkert noget, du allerede kan nikke genkende til. Og selvom du måske ikke tænker over det til dagligt, så hører ventilationen også under de ting, som man skal huske at vedligeholde. 

Hvis du spørger, hvorfor ventilationen mon skal vedligeholdes, så får du svaret herunder. 

Hvorfor skal din ventiltion vedligeholdes? 

Som du måske også kan forestille sig, så har ventilationen i en bolig eller et kontor meget at sige for indeklimaet. For ventilationen kan trods alt forsyne et rum med nyt luft, samtidig med at det kan suge eksisterende luft ud. Her er det selvfølgelig en selvfølge, at luften fra ventilationen skal være så ren som mulig. Ellers er det helt sikker noget, som vil kunne mærkes på indeklimaet.

 

Med tiden er det ikke til at undgå, at der kan ophobe sig støv og diverse bakterier i kanalerne. Og det kan du selvfølgelig kun få fjernet, hvis ventilationen renses. Ellers kan der opleves gener med træthed, svimmelhed, allergi og irritation i blandt andet næste, hals og øjne. Derfor er der alle gode grunde til at sørge for, at ventilationen er så ren som mulig, og at den renses og serviceres løbende – i hvert fald hvis man vil sikre et indeklima, som er så godt som muligt. 

Få ventilationsrens hos en skorstensfejer

En af de fagpersoner som kan hjælpe dig med ventilationsrens, er en skorstensfejer. Derfor er der alle gode grunde til at kontakte din lokale skorstensfejer, hvis du har mistanke om, at ventilationen kunne trænge til en kærlig hånd. 

Det kan selvfølgelig være svært at bedømme, hvornår ventilationen skal renses. Heldigvis så er det også noget, du kan få rådgivning omkring fra en skorstensfejer. 

Du kan blandt andet finde hjælp til ventilationen her: https://skorstens-ventilationsrens.dk/

Flere Nyheder