Der kan være en grund til, at din hund ikke vil spise sit tørfoder

09 June 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Godt nok siger man, at man sjældent har oplevet en hund dratte død om af sult lige ved siden af en madskål med mad i, men der kan jo være andre grunde til, at hunden ikke kan få tørfoderet ned i maven, selvom den er sulten.

Som det første skal man finde det rette tørfoder hunde, så man ved, at det passer til den hunderace, man har, og hvilket alderstrin den er i.

Den slags skal man tilpasse til hunden gennem hele livet, og nogle gange skal man måske supplere med noget kosttilskud, for det kan måske være en begyndende årsag til, at hunden ikke spiser op og levner.

Det kan være sådan en lille hvalp, der kan have svært ved at tygge og synke sit tørfoder, så man lige skal blande det op med lidt vand og lade det stå i blød først, så det bliver blødere at tygge.

Hunden skal have det tørfoder ned i maven

Måske har du nogle gange givet hunden noget ekstra lækkert sammen med tørfoderet, så den er blevet vant til dette og ikke vil spise det “kedelige” tørfoder, uden den får noget andet ned deri.

Den kan jo have fået nogle vaner, hvor den ved, at menneskene spiser noget mere interessant, så den forsøger at lokke mad fra dem, før den går til sin madskål – hunde kan være ret snu.

Men den farlige grund kan jo være, at hunden er blevet syg, så den ikke kan få sin mad ned.

Derfor skal man holde øje med, om det går i sig selv, eller om man bliver nødt til at gå til dyrlægen med hunden, hvis den nu skal gennem en behandling med medicin eller en operation for at kunne spise igen.

Dog kan det jo også tænkes, at hunden har oplevet noget ildelugtende eller noget, der ikke smagte godt i sit tørfoder, så den lige skal se det an, inden den spiser det.

More articles