Der er mange steder, man har brug for en rustbehandling

17 november 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

En rustbehandling er ofte noget, som man forestiller sig i forbindelse med en behandling af en bil, hvor man enten vil fjerne noget gammelt rust, eller man forsøger at give det noget antirust-middel, så det ikke ender med at ruste særligt meget.

Men der er jo også andre steder bare her i Danmark, hvor man stadig har brug for at bruge en rustbehandling af forskellige materialer af metal, jern med videre, som har en tendens til at ruste.

Man er ellers nået langt med at galvanisere materialer, forkrome dem og generelt lave dem rustfrie, men der findes stadig både nye og gamle elementer, som påkræver en solid omgang rustbehandling.

Så selvom vi værdsætter alt det her materialer af metal, som har revolutioneret den måde, vi laver ting på, så kræver det også en del vedligeholdelse.

Sæt ind mod rusten mange steder

Det kan være alt fra, at man har et cykelstativ af metal, som man gerne vil have, at det ikke ruster, for når det først ruster, så er der en stor chance for, at det ikke kommer til at holde så længe endnu og falde fra hinanden.

Men det kan også være en større ting som et hegn af den større slags, hvor man vil holde uindbudte eksistenser ude. Her skal man virkelig sørge for, at materialet er af topkvalitet, så man ikke kan finde et svagt punkt at ødelægge det på og komme ind.

Men noget af det vigtigste er nok, at man sørger for at tjekke og vedligeholde materialer, der bærer på mennesker eller har med mennesker at gøre.

For der skal bare et enkelt lille uheld til, og så kan det koste menneskeliv, så derfor bør man se efter, om det kunne have været en rustbehandling, der kunne have gjort en verden til forskel.

En rustbehandling kan ikke hindre alt, men det kan gøre en verden til forskel.

Flere Nyheder