Den eneste bedemand i Roskilde som laver sine egne urner

Byens allerførste bedemand i Roskilde flytter nu hans forretning, og fortsætter som bedemand i byen Esbjerg. Og efter MERE END år som bedemand inde i Roskilde, så er Torben nu klar til at flytte til nye kunder. Hele hans eget store engegament i forbindelse med samtlige bisættelser, har nu gjort Torben til den mest benyttede bedemand i hele Roskilde. ”Jeg er altså meget beæret over, at folk sådan rent faktisk har haft helt så stor tillid til mig, at de har ladet mig hjælpe med begravelsen af deres egne kære. Og måske så er det fordi familierne i forvejen, godt kender til min forretning. Og som jo rent faktisk nu har gået i arv faktisk i rigtig mange år. Det var rent faktisk den allerførste af slagsen i hele Roskilde”, Fortæller Torben stolt. Men hvorfor vælger man så at sælge sin arv, og starte på en frisk som bedemand helt i Esbjerg? Han forklarer hvordan han faktisk længe selv har drømt, om at kunne starte noget op helt fra bunden af. Som kun er lavet af ham. “For jeg er meget stolt over min arv. Og jeg synes naturligvis at min kære familie, har udrettet et fantastisk stykke arbejde. Ved at kunne opbygge så så store mængder tillid op til alle kunderne. Men nu har jeg arbejdet som bedemand her i Roskilde i 32 år. Og jeg føler hvordan jeg nu har behov for at kunne fornemme, om jeg selv kan gøre det lige så effektivt. Præcis som min familie gjorde, dengang hvor de begyndte byens allerførste bedemandsbutik i hele byen. Jeg bliver godt nok ikke rigtig den allerførste, bedemand i Esbjerg. Men jeg glæder mig til, at kunne prøve kræfter af med en spænde by.”

Undertegnede forstår godt, at Han har lyst til at kunne start i en ny by. Og jeg tror nu at det også er langt de færreste, som forbliver i helt den samme stilling, hos helt det samme firma i meget mere end 32 år. Jeg tror stadig ikke jeg ville kunne sælge min arv væk. Men Torben forklarer mig hvad han nu tænker om det. ”Jeg mener ikke at jeg sådan sælger hele mig egen arv, ved nu at blive bedemand i Esbjerg. Jeg mener at jeg starter en ny arv. En som min søn en dag har mulighed for at arve når nu jeg engang ikke længere er her mere. Og herefter hans barn og så videre. Og jeg tager skam også alt det med mig, som jeg nu har lært her som bedemand her i Roskilde. Og alt det som min kære familie har lært mig. Og så indfører det i min helt nye bedemandsforretning, når at jeg nu starter som bedemand ude i Esbjerg. Og på den måde føler jeg, hvordan jeg tager min arv med mig, som erstatning for bare at sælge den. Altså du har jo helt ret i at jeg sådan sælger min rent fysiske forretning. Men jeg tager alt det med mig som nu sørget for, at hele forretningen overhoved har haft så godt et omdømme.”

Undertegnede studerer Bedemanden, samtidig med han pakker hele butikken ned i Lokalerne i Roskilde. Og jeg synes at kunne spotte hvordan han faktisk både fremstår meget stolt, men samtidig har han også et lidt vedmodigt glimt i øjet. Han drejer sig selv om og tager herefter et billede ned fra butikkens ene væg, af hans oldeforældre som begyndte forretningen. Han smiler glad, kigger kort på mig samt siger, ”Det er ikke kun tristhed som man nu møder når man arbejde som bedemand her i Roskilde, ved du nok. For mine egne kunder er altid meget venlige, og det giver en virkelig dejlig fornemmelse at være til gavn for folk”. Han virker ærlig, som om han faktisk gerne ønsker at hjælpe alle mennesker. I dag flytter bedemanden ud fra Roskilde. Og undertegnede er sikker på, at han skal opnå meget succes med hans gode karriere, som bedemand i byen Esbjerg.