Dansk design er en stolt tradition

30 June 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis man skal blive lidt firkantet, så kan man jo sige, at man i gamle dage lavede alting selv, og det var jo også en slags design.

For ved at lave noget skal man jo finde ud af, hvad det er for en form, et udseende og så videre, som det skal have, og det er jo en måde at designe på, også selvom man ikke tænkte på en måde, at man skulle massproducere det eller gøre det til et brand, som man ser det i dag.

Senere var der ildsjæle, som der blev pionerer for dansk design og banede vejen for den generation, årgang og meget andet, som der nu om dage kan uddanne sig på designskoler og mere.

Før da måtte man vidensudveksle med andre, prøve sig frem og rejse til udlandet for at høste inspiration.
Nu om dage kommer folk fra udlandet til Danmark for at høste inspiration og måske endda studere dansk design og design generelt.

Interior / indretning / dansk design

Dansk design er så sandelig kommet for at blive

Du kan se på et brand som Rubn, PH, Georg Jensen og meget andet og blive inspireret, og man kan stadig købe den slags produkter, og der kommer nye til, selvom ophavsmændene måske ikke lever mere.

De havde trange kår dengang, og man kunne komme fra ingenting og arbejde igennem og blive berømt på sit danske design.

Med det danske uddannelsessystem er det stadig sådan, så man heldigvis ser på, hvordan man kan sørge for, at dem, som der har tæften til det, også kan få de bedste forudsætninger til at gøre det, så man ikke nødvendigvis skal have rige forældre eller komme fra en slægt, der var kendte for deres design.

Så indtil videre går det danske design en sikker fremtid i møde, og lad os håbe, at vi bliver ved med det at fremme den slags!

More articles