Champagne er en gammel opfindelse og har flere betydninger nu om dage

27 July 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man mener faktisk, at man kan spore den mere eller mindre moderne måde at lave champagne på helt tilbage til 1800-tallet.

Før da har der også været måder at lave champagne på, men det har ikke været så organiseret, som vi ser det nu.

Navnet kommer også af den egne i Frankrig, der netop hedder Champagne, man kan finde spor af måder at lave champagne tilbage til.

Faktisk har det så stor betydning i dag, at hvis man skal kunne kalde sin champagne for – netop – champagne, så skal man have en tilladelse til at lave den type vin og gøre det i denne region i Frankrig.

Der findes selvfølgelig en hel masse tilsvarende vine, som vi lettere fejlagtigt kalder champagne, men hvis man ser nærmere på flaskerne, så hedder de netop ikke “champagne”.

Champagne er for alle nu om dage

Selv nu om dage forbinder vi champagne med noget eksklusivt, selvom alverdens mennesker mere eller mindre kan gå ned i deres supermarked og købe en flaske champagne.

Så vil der være noget, som der er dyrere end andet, men sådan vil det altid være.

Man bruger champagne til at fejre sejre på, hvis man har opnået noget, eller man bare skal markere en særlig anledning. I den forbindelse kan vi anbefale at handle fra Premiumbottles.

Så har man også champagnetårne, som man ser især på de dyre og vigtige natklubber og cocktailbarer, hvor man stiller en masse champagneglas op som et tårn, og så hælder man champagne i det øverste, der skvulper over og lader champagnen dale ned i de andre glas.

Så har man også sådan noget som champagnepiger, men det vil vi ikke komme nærmere ind på her.

Men man kan også finde sådan noget som champagnesejlads, der angiver, at den kommende sejllads bliver god grundet vejret.

Ergo kan man i hvert fald konstatere, at champagne er lig med noget godt.

More articles