Børnesko – hvilke tanker skal du gøre dig?

09 marts 2020 Sara Mortensen

editorial

Er du på udkig efter nye sko til dit barn? Er du blevet i tvivl om, hvilke du skal vælge? Skal du mon vælge de nyeste og mest populære, dem du hele tiden ser i reklamerne, dem alle andre i børnehaven/skolen har, eller hvad skal du egentlig vælge? Det kan være mere forvirrende end man lige tror at finde nogle gode børnesko i dag. Der kommer hele tiden nye sko på markedet, som altid siges at være bedre end den gamle model. Vi bliver hele tiden påvirket mange forskellige steder, om hvorvidt man burde vælge det ene eller det andet. Ikke kun når det kommer til børnesko, men generelt når det kommer til alt.

Man selvfølgelig vælge nogle sko, som man barnet selv synes er seje og flotte, men inden design og farver spiller en rolle, burde man dog have mere fokus på kvaliteten og komforten. Man kan næsten sige at man skal vælge skelettet først, og derefter kan man bygge på, og finde den stil og farve, som ens barn kan lide. På den måde, er man også helt sikker på at skoen er god for barnets fødder, og ikke kun flot udenpå. 

Gode børnesko til sommer og forår

Hver gang vi rammer forskellige årstider, er det ofte tid til et par nye børnesko. Som voksen kan man sagtens bruge ens sko i flere år, sæson efter sæson, men børns fødder vokser hele tiden og de vokser stærkt. De kan altså ikke særlig tit passe de samme sandaler eller sneakers, som de kunne året før. Det kan være en dyr affære at skifte skoene ud hvert år, men desværre er dette en nødvendighed. Det sidste man må gå på kompromis med, er størrelsen. Det er ikke sundt for barnets fødder at blive klemt ned i en for lille sko, fordi man måske lige synes at den kan fungere én sæson mere. Der skal man hellere se realiteten i øjnene, gøre det bedste for ens barn og investere i et par nye.

Hvis man finder et par lette, åndbar og komfortable sneakers samt et par gode sandaler, så er man godt dækket ind til sommer- og forårsmånederne. En god idé, er at finde et par sneakers, som er lette og luftige, så barnet kan drøne rundt på legepladsen, uden at føle at skoene er i vejen for legen. Et par sandaler skal sidde tæt og godt til på foden, så de ikke falder af når barnet leger. Man kan få masser af fine sandaler til både piger og drenge, som er lavet med blødt stødabsorberende skum og velcrolukning, så de er dejlige og behagelige for barnet at rende rundt i på sommerferien, og så er de nemme at hoppe i.

Gode børnesko til vinter og efterår

Når vi kommer til vinter- og efterårsmånederne, så er det ofte koldt og vådt udenfor. Graderne falder og regnen vælter ofte ned på de fleste dage. Børn skal dog stadig kunne komme ud at lege, selvom vejret er trist, uden at de fryser eller får våde fødder. Derfor er det vigtigt at man finder et par gode gummistøvler og et par gode vinterstøvler. Har man et par af hver, kan man snildt klare sig gennem de kolde måneder. Det kan være en fordel at finde et par gummistøvler, som er foret indeni, så der kan holdes på varmen samtidig med at dit barn kan hoppe i vandpytterne. Derudover er der også mange gummistøvler i dag, som laves med en speciel sål, så dit barn bedre kan holde sig fast på de glatte underlag.

Vinterstøvlerne skal være varme og kunne lukke helt til, så man undgår at kold vind smutter med ned i støvlen. Nogle børn synes måske ikke at vinterstøvlen er den mest spændende støvle at vælge, og derfor er det oftest forældrene, der vælger vinterstøvlerne. Et par vinterstøvler skal kunne holde rigtig godt på varmen, så barnet ikke fryser i løbet af dagen på legepladsen, og derfor går man måske nogle gange på kompromis med designet, fordi man mere har fokus på kvaliteten. Heldigvis så kan du sagtens finde en masse fede vinterstøvler til børn i dag, som både er høj i kvalitet og flot i design, så du ikke behøver at gå på kompromis med noget.

Flere Nyheder