Bør man udfase det at bruge læder?

20 august 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

I tidligere tider måtte man udnytte alt, hvad man kunne ved de dyr, man havde ved ens side, og det var ingenlunde nok, at man brugte deres pels til at varme sig med og spise deres kød – man skulle også bruge interiøret af det til at lave alt fra redskaber med videre.

Det gjorde man simpelthen for overlevelse, og intet gik til spilde, førend det var blevet brugt fuldt ud, og der ikke var mere tilbage at trække ud fra dyret, medmindre det var gået i fordærv eller fuldstændig i stykker, så det ikke kunne benyttes længere.

Og man lod gerne tingene gå i arv.

Spol så lige frem til i dag, hvor man bruger læder til at polstre alt fra møbler til tøj og indmaden i biler, og man siger jo også, at så er det ekstra fint, hvis det er dyrt læder fra bestemte racer af dyr.

Har man forstand på at vedligeholde det, så kan man også nyde den specielle duft at læder, som der findes ved nylavet læder.

Ja, og du behøver jo ikke bruge tid på at skabe læderet selv, for du kan få læder fra Skindhuset.

Men man kan godt argumentere for, at man måske ikke har brug for ægte læder længere, da der findes billigere alternativer til det ægte læder, der endda også holder længere.

Selv hvis man vil have det æstetiske, så kan man også få kunstigt læder, og selvom man ikke synes, det er det samme, så skal man jo tænke på dyrene.

Det er der jo mange, der gør, men måske man kan findes en gylden middelvej, hvor man ikke slagter dyrene for at bruge deres læder, men hvor man tager dyr, der alligevel ikke kan bruges eller snart dør og laver læder ud af dem.

Det kunne være en mulighed for at mødes på midten.

Flere Nyheder