Bland ikke et vaskemiddel sammen med andre

05 February 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

I visse sammenhænge tror man, at hvis man bare bruger nok rengøringsartikler med videre, så får man også et renere resultat, men som man så også så tit siger, så vil for mange kokke fordærve maden, og man ender således faktisk bare med at gøre tingene værre.

Vi kan sagtens sætte os ind i den situation, at man måske har en travl hverdag, hvor man ikke lige altid kan nå at sortere vasketøj efter tekstil, farve, form, vaskegrader med videre, og man har lidt affundet sig med, at nogle tøjgenstande bliver blandet sammen, når man vasker, så de ikke får den optimale vask.

Kun ved de sjældne lejligheder forsøger man at sørge for, at tøjet bliver vasket separat, fordi man skal bruge det til en særlig lejlighed.

Ellers forsøger man at forsvare sig med, at man trods alt sparer på naturens ressourcer ved ikke at vaske så tit, men ellers ærgrer man sig bestemt over, at man ikke bruger bedre tid til at sortere og vaske ens tøj dermed bruge det rette vaskemiddel dertil.

Så man får måske den flygtige tanke, at når man nu alligevel har blandet tøjet sammen til vask, så kan man vel lige så godt blande en masse vaskemidler sammen, så tøjet sammenlagt bliver vasket blot nogenlunde godt?

Her tager man fejl, for et vaskemiddel kan være grundigt og skånende for miljøet, hvis det bliver brugt på den rigtige måde, men vaskemidlet er ikke intelligent til at kunne regne ud, hvilke tøjgenstande det skal bruges på, og hvilke de ikke skal bruges på.

Man gavner ikke på noget ved at blande så mange vaskemidler sammen, så selvom det kan virke som skruen uden ende, og man har så utroligt travlt, så gør det altså bedst, at man tager sig tid til at bruge det rette vaskemiddel til det rette tøj.

More articles