Berig din have med et lækkert gyngestativ

26 November 2020 Astrid Pedersen

editorial

Mange forældre vælger i disse år at bygge en legeplads i haven. Dette er en fornuftig disposition såfremt den nærmeste offentligt tilgængelige legeplads ligger langt væk, ofte er overfyldt, eller lege redskaberne herpå er slidt og i dårlig stand. Overvejer du selv at bygge en legeplads i haven kan du med fordel læse med her.

Gyngestativet – en uundværlig del af din legeplads i haven

Ingen legeplads uden et gyngestativ. Langt de fleste børn elsker at gynge, og kan tilbringe timer med at svinge frem og tilbage – bare for susets skyld. Det at gynge er sundt for børn, som her igennem udvikler deres balance sans og koordinations evne idet det vestibulære system stimuleres og udfordres.

I forhold til den motoriske, sensoriske og kognitive udvikling er det således helt fantastisk hvis ungerne har mulighed for at gynge lige når de vil, og ikke er afhængige af at du som forælder ledsager dem til den nærmeste legeplads. Her vil der desuden for det meste være kø ved gyngerne, som i sagens natur er blandt de mest populære udendørs lege redskaber på legepladsen. Med et gyngestativ i egen have kan du holde øje med barnet fra dit vindue eller fra husets terrasse – og ingen behøver at stå i kø.

Hvilken slags gyngestativ skal jeg vælge til haven?

Når du står for at skulle vælge et gyngestativ til haven er det først og fremmest vigtigt at du ikke går på kompromis med den solide kvalitet.

Et gyngestativ skal leve op til diverse sikkerhedsmæssige regulativer førend det er forsvarligt at lade det opstille i haven. Derfor bør du gå efter forhandlere som sælger gyngestativer godkendt efter de relevante danske standarder. På den måde er du garanteret et holdbart gyngestativ som kan holde til børnenes til tider voldsomme leg – og som de kan have glæde af i mange år.

Du kan finde mere inspiration på husblog.dk.

More articles