Behandling af alkoholafhængighed

20 December 2019 admin

editorial

En af de mest normale ting at være afhængig af, er alkohol. Det er fordi alle over 18 kan gå ud og købe alkohol, derfor er der ikke noget, der står i vejen for afhængigheden. Alkohol kan være et rigtigt farligt stof, som også dræber mange mennesker, derfor er det vigtigt at komme i behandling, hvis man tror man har et problem.

Hvordan fungerer behandlingen?

Der findes flere måde at behandle det på, et eksempel er døgnbehandling, her fungere det sådan at du får hjælp af alle mulige læger, psykologer, misbrugsbehandlere osv. Du kommer til at bo ved centeret, hvor du flere gange kommer til at have samtaler, og blive tjekket af læger en gang i mellem.

Det er lidt ligesom at bo på et hotel, og der er jo også mange andre mennesker. Alle der er der forstår hvad du går igennem, og er der kun for at hjælpe, derfor er de selvfølgelig virkelig rare.  Du får dog stadig noget frihed, det skal du ikke være bange for. Du kan se mere om det her.

Det er okay at få hjælp

Er man i et misbrug, kan man godt føle, at man ikke fortjener hjælp, eller at ens problem ikke er seriøst nok. Hvis det er et problem for dig i din hverdag, så er det vigtigt at få hjælp. Ofte er det også familie eller venner, der gerne vil have man får hjælp, og det kan være svært sige farvel til sit misbrug, derfor skal man også selv ville have hjælpen.

Der ingen skam i at få hjælp, faktisk så viser du en kæmpe ansvarlighed, når du kan se, at du er nået til et punkt, hvor du har brug for hjælp hos andre. Det er virkelig stort af en, og det er helt sikkert, at både familie og venner bliver meget stolte af en.

More articles