Badetøj til baby skal vaskes grundigt igennem

07 June 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvfølgelig skal alt tøj til babyer og generelt al slags tøj vaskes grundigt igennem fra tid til anden og da helst på regelmæssigt basis, da det ellers bliver noget ulækkert af at blive lagt sammen med andet beskidt tøj og bare ligge for længe.

Især babyer savler, prutter og tisser og skider i deres tøj, og selv med ble på kan den slags efterlade små pletter og uanselige, men ikke ubetydelige, bakterier, som kan få lov til at florere og sprede sig som sygdomme, hvis ikke det bliver vasket grundigt igennem.

I den travle hverdag som forældre har man måske ikke overskud til at gøre hver enkelt tøjgenstand helt ren efter foreskrivelserne, så man bare smider en hel del af det sammen under de samme indstillinger i vaskemaskinen – måske endda sammen med tøj fra andre mennesker.

Badetøj til baby skal man dog huske at være ekstra opmærksom på at få gjort grundigt rent, og det vil vi forklare dig lidt om i denne artikel.

For når et lille spædbarn boltrer sig nede ved vandet ved for eksempel en strand, om det så er en helt lille størrelse, der er tæt på mor eller far hele tiden, det er en lidt større størrelse, der lige får lov at gå lidt væk fra de voksne og lege med spand og skovl hele tiden, så kan man ikke så, hvad barnet utilsigtet får med tilbage.

Barnet kan smide rumpen i vandskorpen, falde bagover og videre, og der kan være mindre plankton, alger eller muslinger, som lige sniger sig ind i badetøjet, og hvis barnet ikke kan sige noget i den unge alder, og det ikke nødvendigvis gør ondt, så kan man ende med at tage dette med hjem.

Og måske især også en hel del sand fra stranden, som kan komme ind i sprækkerne på barnet. Sørg derfor for at vaske vadetøjet separat for sig.

More articles