Anlægsgartner: Vejen til en flot have

19 august 2021 Steffen Hansen

editorial

Ligegyldigt om det er en stor have, en mellem eller en lille have, så kan de blive utrolig smukke, hvis man gider at bruge tiden på dem, som det tager. Gider man ikke det, så kan det være aktuelt at hyre en gartner eller en anlægsgartner, som kan hjælpe med opgaven. De er specialister i at have grønne fingre, og kan med garanti give dig noget du bliver glad for.

Løbende vedligeholdelse

Hvis du allerede i dag har en have, som du er stolt af, så kan det være du blot ønsker hjælp til den løbende vedligeholdelse. Her er det en god idé at tage fat i en gartner, som kan hjælpe med denne opgave. Det er dog vigtigt, at i snakker priser og aftaler omfanget inden de går i gang, så du ikke får en efterregning.

Haveanlægning

Står du med en have, som du ønsker at få lavet helt om, eller er du lige flyttet ind i et hus, hvor der endnu ikke er lavet have, så kan det være du skal have fat i en anlægsgartner. En anlægsgartner kan hjælpe med at planlægge, tilrettelægge og eksekvere på sådan en opgave, og kan lave flotte illustrationer og tegninger, hvor du kan se hvordan det kommer til at se ud. Du kan finde inspiration ved anlægsgartnere landet over, det kan du gøre ved f.eks. at søge på “Haveanlæg i Hjørring”, hvor du selvfølgelig skifter byen ud med din by.

Hvis du skal have lavet en have fra bunden, så er det vigtigt, at du er klar i sproget om hvad du ønsker, hvordan du gerne vil have den skal se ud, og om der er nogle planter du foretrækker over andre. Herefter kan anlægsgartneren nemmere sammensætte noget, som bliver smukt og dejligt at se på. Derudover kan de rådgive dig på, om det kommer til at hænge sammen, om dit valg af planter kan trives sammen, eller om det slet ikke hænger sammen.

Flere Nyheder