Angstbehandling – service til dit sind

17 marts 2020 Astrid Pedersen

editorial

Lever du med angst i det daglige? Går du konstant rundt med en truende og mørk sky over hovedet, fordi du ikke ved hvornår du næste gang vil blive grebet af rasende, ubærlig og vild angst, som giver dig lyst til at løbe langt væk? Vil det ske i bussen, mens du kører i bil, mens du spiser frokost med kollegerne i kantinen, eller måske midt i supermarkedet?

Så er du ikke alene. Tusindvis af mennesker lever med angst, som hæmmer dem så meget i deres daglige udfoldelser, at angsten nærmest kan karakteriseres som invaliderende. Angst kommer i lige så mange versioner, som der findes angst ramte mennesker.

Selv om man deler den kliniske betegnelse for angst op i hovedkategorierne generaliseret angst, panik angst, social angst, PTSD (Post Traumatic Stress Disorder) og enkelt fobier, vil angst komme til udtryk på forskellig vis hos hvert enkelt individ. To eller flere forskellige typer angst kan sagtens optræde i kombination – og en angst ramt person kan veksle imellem flere forskellige typer angst.

Hvis din angst er ved at tage magten fra dig, bør du gøre dig selv den tjeneste at opsøge professionel behandling – eventuelt i form af en dygtig psykoterapeut.

Kan angst behandles ved hjælp af psykoterapi?

Angst er ikke en tilstand som kan kureres på samme måde som eksempelvis en forkølelse. Hvad du kan gøre, er at lære at acceptere angsten som et eksistentielt grundvilkår. Når du lærer din angst – og dig selv – bedre at kende gennem terapi, har du det mest effektive redskab til at forlige dig med din angst. På den måde kan du leve med din angst uden at den behøver hverken at dominere din tilværelse eller stjæle din livsglæde.

Du kan læse meget mere om behandlinger imod psykiske lidelser så som angst på servicefirmaer.dk

Tjek også disse sider:

https://servicefirmaer.dk/
https://serviceudbydere.dk/
https://AltDetPraktiske.dk/
https://HandyHjælp.dk/
https://UltraHandy.dk/
https://MegaHandy.dk/
https://ServiceSkandinavia.dk/
https://ServicePlanet.dk/
https://ServiceFinderen.dk/
https://servicetips.dk/
https://servicetricks.dk/
https://servicevirksomheder.dk/

Flere Nyheder