Aktiviteter skal man huske at tage sig til

05 April 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi er ganske med på, at man hurtigt kan glemme at lave nogle ufordrende og opkvikkende aktiviteter i en travl hverdag derhjemme, men det er simpelthen vigtigt, at man husker at tage sig tid til at gøre den slags.

Og vi skal lige understrege, at vi altså ikke mener den slags, hvor du hjælper børnene med lektier, slår græsset ellert ager opvasken. Disse ting skal skam også ordnes, men det er ikke den form for aktiviteter, vi tænker på.

Vi er mere ud i, at du måske har en hobby, en trang til motion, noget løb eller bare noget, hvor du kommer ud alene eller sammen med andre, hvor du får brudt rutinen i hverdagen – det er simpelthen så vigtigt for sind og krop, at man gør den slags.

Det er der flere årsager til, så sørg for i dit liv at få plads til den slags, om det skal tilpasses efter dine krop og interesser eller det sted, hvor du bor i, så du for eksempel kan finde egnede aktiviteter i Århus.

For det første er godt for kroppen, at den bliver rørt, om det så er direkte ved motion, eller man bare kommer ud og får den bevæget i en anden sammenhæng. Bare en halv time om dagen kan gøre en stor forskel.

Den slags udløser endorfiner i din hjerne, som gør dig glad samtidig, så det giver en symbiotisk effekt mellem krop og sind.

Det er godt at se andre mennesker at dyrke noget sammen med, det er sundt at se andre omgivelser en dem, man er vant til også.

Selvfølgelig kan det virke uoverskueligt at skulle til at give sig i kast med den slags, når man lige er kommet hjem fra arbejde, eller man gerne vil flade ud, når man har fri om weekenden, men så skal man huske på alle de gode ting, man får ud af at røre sig.

More articles