Skal man erstatte en medarbejder som glarmester eller arbejde hurtigere?

11 November 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Så er man måske glarmester og har set sig nødsaget til at fyre en medarbejder, eller en medarbejder har sagt op.

I opsigelsesperioden har man måske så travlt, at man ikke lige når at få tænkt på, at man skal oprette en stilling efter en ny person, der kan påtage sig den ledige stilling.

Man tænker, at denne situation bliver midlertidig, og man ved godt, at man selv som glarmester og de andre skal løbe hurtigere for at kunne nå de mange opgaver, og hvis man har tanker om at vokse med firmaet, så er man i hvert fald nyt til at ansætte (mindst) en ny person.

Men i den tid oplever man så bare som glarmester, at man faktisk ikke har så travlt, som man troede, og det handler ikke om, at man har fået færre ordre, men fordi, de andre medarbejderne arbejder effektivt, og selv viser sig tilfredse med opgaverne.

De er ikke stressede, men derimod glade for at kunne påtage sig det fulde ansvar for hele opgaver, uden de skal dele dem med andre medarbejdere, der kan gå i vejen for dem.

Og som glarmester er man specielt glad for at kunne se ærkeeksemplet på, hvad en chef kan lide at se: at man sparer penge, men man arbejder (mindst) lige så effektivt!

For via den manglende medarbejder så skal man jo ikke hen at betale løn til vedkommende, og man begynder måske at overveje, at den nuværende konstellation med de ansatte i firmaet er meget gavnligt for firmaet, så man kan spare nogle penge op til at udvide senere.

Det gør måske at der kan være lidt flere penge at gøre godt med, når man skal ekspandere, og så kan til den tid begynde at overveje, at man skal ansætte igen – så længe medarbejderne ikke klager.

More articles