Vil du have den fedtfattige kartoffelsalat eller den godt med kalorier i?

04 June 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man kan lave en god kartoffelsalat på et utal af måder, hvoraf en måde at lave kold kartoffelsalat på er https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/12267/kold-kartoffelsalat

Det er nemlig også noget af det specielle ved denne ret, at man kan spise den varm eller kold, hvorfor den kan passe sammen med mange andre retter.

Dog er det mest noget, som man spiser om sommeren, men man kan sagtens spise retten hele året rundt.

Det skønne ved sådan en ret er også, at selvom man ikke kan lave den uden at have kartofler i, så kan man sådan set lave den på utallige mange måder, da det ikke er en ret, som der partout skal være bestemte ting i.

Det vil for eksempel sige, at selve den cremede del kan være lavet af en ingrediens med meget fedt i sig, mens man også kan lave den med et erstatningsprodukt, der er meget lav på fedtindhold, men hvor man stadig får den gode smag.

Indholdet i din kartoffelsalat afgør kalorierne

For nogle kan det sådan set være nok med indholdet til en kartoffelsalat, at man bare har kartoflerne og så cremen.

Men man kan også tilsætte krydderurter, som man smider i retten, og er man heldig, så har man måske egen køkkenhave, hvor man kan få dem fra.

Dog er det også yndet, at man propper små stykker af bacon i, og så kan man nok godt se, at så begynder kartoffelsalaten ikke at være helt lav på kalorier længere.

Så kan man putte chili og andet stærkt, og selvom den slags kan sætte forbrændingen op, så er det jo klart, at jo mere man tilsætter salaten, jo flere kalorier kommer der i.

Man har måske en speciel udgave af kartoffelsalaten, som man laver, hvor man putter meget i, men man kan også lave den sparsomme udgave – det kommer som regel an på, hvad man ellers skal have at spise til.

More articles