Din guide til fiskestænger!

13 January 2021 Anne-Mette Hansen

editorial

Elsker du at fiske med drengene? Eller bare nyde stilheden for dig selv? Fiskeri er en hobby med mange gode sider. Du kan også tage børnene med ud for at fiske. Men hvilken fiskestang skal du bruge?

Læs med i denne guide, og find ud af mere om fiskestænger og de forskellige måder at fiske på. 

Hvordan skal du fiske og hvilken fiskestang skal du bruge?

Der findes flere typer fiskeri, og det kræver naturligvis forskellige typer fiskestænger. De skal fungere til formålet. Nogle af de typiske fiskeriformer er:

1) Kastefiskeri

2) Pirkefiskeri

3) Spinnefiskeri

Kastefiskeri

Det er den mest brugte måde at fiske på. Derfor er det også en god måde at starte på som nybegynder. Det kræver en god stang på mellem 7 og 9 fod. Den skal også være fleksibel og kraftigere en f.eks. end spinnestang. Kastestænger fås i forskellige længder og kastevægt, afhængigt af hvor du skal fiske. 

Pirkefiskeri

For den mere trænede og øvede eller dig der bare nyder at fiske i længere tid og slappe af. Pirkefiskeri foregår nemlig på større dybder. Stangen hertil er tungere end almindelige stænger, og behøver heller ikke være så fleksible. 

Spinnefiskeri

Til spinnefiskeri skal du både bruge en spinnestang og et godt hjul dertil. På stangen har man en “spinner”, som kører rundt om sig selv og giver små blink for at lokke fisken til. Det er en måde, alle kan fiske på og derfor også ideelt til nybegynderen.

Størrelsen på spinneren betyder noget, når du skal fiske. Det afhænger af hvor store type fisk, du fisker efter. Jo større fisk, jo større en spinner. 

Hvilken type fiskeri skal jeg vælge?

Du skal gå med den type fiskeri, der tiltaler dig mest. Er du ny kan du vælge det, der lyder nemmest. Er du professionel vil du måske gerne udfordre dig selv med nye måder at fiske på. 

More articles