Banankage er sund – og næsten ikke syndig

10 April 2019 Emilie Jacobsen

editorial

Hvis du gerne vil passe på med ikke at spise for meget sukker, er det en god ide, at du bager kage med frugt, der naturligt indeholder meget frugtsukker. Dermed bliver din kage stadig sød, uden at du skal bruge en hel masse sukker for at søde den. Det gør det nemmere for dig at skrue ned for dit forbrug af sukker, selvom du også gerne vil nyde et stykke kage en gang imellem. 

En af de frugter, der indeholder meget frugtsukker, og som derfor er god at bruge i kager, er bananer. Specielt når de er begyndt at blive lidt bløde i det, er de helt perfekte at mose og komme i en kagedej. Der skal ikke særlig mange ingredienser til, så har du en lækker banankage, som du kan nyde.

Mangler du en god opskrift på kagen, kan du finde den på dk-kogebogen.dk. Det er en stor online kogebog, hvor de virkelig har mange gode opskrifter. Der kan du også finde forskellige former for variationer. For eksempel kan du finde banankage med chokoladestykker. Det er med til at give kagen et ekstra pift. 

Hvis du prøver at passe på med sukkeret, fordi du ikke vil have, at dine børn skal spise så meget, er en banankage også en rigtig god løsning. Langt de fleste børn er nemlig vilde med den lækre form for kage. Det er med til at gøre, at du sagtens kan få ungerne til at spise mindre sukker på den måde. 

Når de skal have kage med i skole eller til en af deres fritidsaktiviteter, er en banankage også perfekt at have med. Den er nem at transportere, nem at skære og nem for ungerne at spise bagefter. De behøver hverken en ske eller en tallerken for at kunne spise kagen. Det gør den virkelig nem at have med at gøre. 

More articles