3D scanning – når 2D scanning ikke er nok

11 April 2022 Astrid Pedersen

editorial

Er du gravid, og vil du gerne sikre dit barns optimale helbred? Så bør du overveje en 3D scanning.

Hvad kan jeg se på en 3D scanning af mit ufødte barn?

En 3D scanning viser langt mere end den traditionelle 2D scanning. Hvor det af og til kan være vanskeligt at se hvad der er op og ned på et billede af en 2D ultralyd scanning, vil der overhovedet ikke være nogen tvivl når du kigger på en 3D scanning. Her vil du ikke blot kunne skimte et utydeligt omrids, men faktisk kunne se såvel fingre og tæer som ansigtstræk på den lille ny.

En 4D scanning, som er betegnelsen for en live film bestående af 3D billeder, vil desuden vise dig barnets bevægelser. Du vil kunne se om han hun gaber, rækker tunge eller sutter på sin tommelfinger. Og du vil selvfølgelig kunne få såvel still billeder som film med hjem på et digitalt medie.

image

Er en 3D scanning skadelig for mit barn?

En 3D scanning er ikke farligt for barnet. Billedet er sat sammen af 2D billeder som du kender dem fra et almindeligt ultralyd sonogram. En 3D eller 4D scanning er således ikke forbundet med yderligere risiko.

Da en scanning i gennemsnit tager tre kvarter, og kan vare i op til en time, anbefales det dog ikke at man får foretaget mange af disse under graviditeten. Så vil barnet nemlig blive udsat for mere ultralyd end nødvendigt.

Hvor kan jeg få foretaget en 3d scanning?

Hvis du leder efter en scanningsklinik i København som tilbyder 3D scanning kan du med fordel vælge Ultralydklinikken for Gravide. Hos Ultralydklinikken for Gravide finder du såvel dygtige personaler i form af jordemødre, sygeplejersker og sonografer som state of the art udstyr til ultralyd optagelser. Klik ind og læs mere på klinikkens hjemmeside ultralydklinikken.dk

More articles