3 trin til at polere lakken på din bil

09 marts 2022 Steffen Hansen

editorial

Hvis du gerne vil holde lakken pæn på din bil, så kan du sagtens gøre dette. Der findes mange forskellige typer lak. Metallak beskytter bilens farver mod UV-stråler.

Hvis du vil vide, hvordan du nemt kan polere lakken på din bil derhjemme, så har vi lavet en lille guide med tre tin til, hvordan du polere lakken. Hvis du vil vide mere, så kan du følge med herunder. 

bilpleje

Vask bilen

Start med at vaske din bil grundigt, inden du går i gang med poleringen. Brug en blød svamp og en autoshampoo til vask af din bil. Du skal dog ikke bruge autoshampoo med voks. Din bil skal være fuldstændig ren, inden du begynder poleringen af bilen. Hvis din bil ikke er ren, så kan du risikere at overskydende snavs sætter sig fast i lakken. Tør bilen godt af, og så er du klar til poleringen. 

Polering

Du behøver ikke polere din bil med maskiner. Du skal bare være opmærksom på, at du ikke bruger et for groft slibeprodukt ved den første polering. Den første polering skal fjerne de værste ridser og gamle voksrester. Du kan bruge en mikrofiberklud, til at polere din bil med. Efter den første polering skulle lakken på din bil gerne være flot og blank. 

Voksbehandling

Når du har poleret din bil, så skal du forsegle lakken. Dette kan du gøre med voks eller en lakforsegling efterfulgt af en omgang voks. Dermed lukker du lakken, og gør den mindre modtagelig overfor blandt andet ridser og flyverust. Påfør lakforseglingen med voks på på en mikrofiberklud og påfør så lakken i lige træk og i et tyndt lag. Når lakken får en fedtet overflade, så er der nok på. Nu skal du lade lakforseglingen tørre.

Hvis du vil have hjælp til polering af din bil, eller andet bilpleje, så kan du gå ind på https://www.caromagic.com/

Flere Nyheder